Udgivet i Familie & Børn

At rejse med en baby kan være hårdt - her er 10 tips der kan gøre det lidt nemmere

Af Barnevognskæde.dk

Hvis farmor eller mormor ikke lige kunne passe barnet i den uge hvor man skal til Rom, så kan det lige pludselig være rigtig uoverskueligt, da man aldrig helt ved hvilke uheldige hændelser der kan ske. Her er en liste over 10 ting man skal huske, før man tager ud og rejser med sit barn:

1) Skemalæg din rejse og vær klar på at der kan komme spontane ændringer

Det kan være rigtig svært og vide hvad man kan nå og hvornår, da man ikke helt ved hvornår ens baby beslutter sig for at tage en middagslur. Derfor er det en god ide at lave et skema over ting man gerne vil nå, før turen går hjem. Hvis du rejser med din kæreste eller en ven/veninde, så kan I overveje, om I skal skiftes til at være på hotellet og passe barnet. Hvis barnet er med til alle seværdighederne, så kan barnet blive overtræt og holde dig vågen hele natten, hold derfor også skemaet kort og overskueligt.

2) Stress ikke over andre mennesker

Du kan måske huske det at være i et fly, og så begynder et barn i flyet og græde. Det kan være rigtig irriterende at høre på, men hvad man ikke ved er, at forældrene jo gør hvad de kan. Så hvis folk pludselig begynder at kommentere på dit grædende barn, så skal du ikke tage det personligt, da de jo ikke ved hvor hårdt det kan være at have børn.

3) Undersøg om hotellet er børnevenligt

Da man var yngre og rejste, så var det ingen sag og bo på et 1 stjernet hotel, men nu har man pludseligt et barn i hænderne og så er det måske en ide at overveje at investere i et lidt bedre hotel. Så undersøg om hotellerne har kravlegård eller en højstol osv., samt om de har gode anmeldelser ift. hvordan de håndtere børn.

4) Bestil gennem et rejsebureau, så der kommer styr på tingende

At bestille gennem et rejsebureau kan gøre ting mere overskueligt, da det nu ikke længere er dig der skal sørge for at de hele går op i en højere enhed, men en professionel. De vil også kunne hjælpe dig med at finde et hotel der er børnevenligt i forhold til dit barns alder.

5) Skift ble lige før I flyver

Prøv at skifte din babys ble før i flyver, da flytoiletter kan være meget snævre. Derudover, kunne du også overveje at amme din baby før i flyver, og forberede barnet på at tage sin middagslur. Dette kan gøre turen med flyet langt mere behagelig og stressfri, men vær ikke opgivende hvis det ikke virker.

6) Prøv at undgå mellemlandinger

Mellemlandinger kan gøre barnet rigtig træt og frustreret, og det kan være et helt mareridt at få barnet til at falde til ro igen. Så prøv at flyv med et direkte fly, og overvej om I skal bestille en taxa på forhånd, eller undersøg om I kan få hotellet til at hente jer. Dette kan gøre rejsen jævn og problemfri.

7) Sørg for at nyde din ferie

Ens baby kan godt fylde alle ens tanker, men det er jo dig der er på ferie og derfor skal du huske at nyde din ferie. Det kan måske virke lidt svært, at tænke på andet end ens barn hvis man er nybagt mor eller far, men du skal huske, at du også skal være lidt i fokus og forkæle dig selv med noget lækkert mad eller en tur til stranden.

8) Vær ikke bange for at spørge om hjælp

Hvis du rejser alene med dit barn, så skal du huske at der intet galt er i at spørge om hjælp. Og det er ikke kun personalet i lufthavnen eller på hotellet der kan hjælpe, men også din sidekammerart i flyet, eller en venlig sjæl ved poolen. Dog skal man ikke efterlade sit barn alene med en fremmed, der ikke er en del af personalet på hotellet eller i lufthavnen.

9) Overvej om du skal invitere en ven/veninde med

Du kan spørge en ven om de kunne have lyst til at rejse med og være en del af turen. Hvis dig og kæresten gerne vil have en aften for jer selv, så kunne vennen passe barnet den aften, og når de ikke passer barnet, så er de i et eksotisk land med mange oplevelser. Du skal dog huske at gøre klart, at de tager med så de kan passe barnet noget af tiden.

10) Lav en tjekliste

Lav en tjekliste over de ting i skal pakke. Hvor meget tøj skal I have med? Hvilket legetøj skal babyen have med i flyet? Skal du have en bog med? Dette er ting som du kan begynde at skrive ned flere uger før i skal afsted. Du kan også overveje om du skal købe ting som bleer og babymad ved det sted i lander, ellers kan det virke som rigtig mange ting at skulle pakke.

Ellers er der ikke andet end at sige: hav en rigtig god tur!

Find det du mangler på barnevognskæde.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 1.225 produkter fra mere end 72 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 2.958 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:47:46.

11
Produkttyper
1.225
Produkter
69
Brands
72
Forhandlere
2.958
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.